dijous, 1 de novembre de 2012

Galetes de xocolata i avellanes + Movember --- Galletas de chocolate y avellanas + Movember

[CAT] Ja estem al Novembre, com passa el temps, sembla que va ser ahir que vaig arribar carregada amb 7 maletes. Al Novembre, comença també el Movember. Eh? Què no saps el que és el Movember? Doncs jo t'ho explico! Al 2003 una colla de nois d'Australia van decidir deixar-se créixer el bigoti per donar suport a un amic que tenia càncer de pròstata. Al 2004 la Fundació Movember va començar a recaudar diners. Al 2007 s'hi van afegir alguns països i a l'actualitat hi ha ja molts països arreu del món que hi participen: Australia, EE.UU., Irlanda, Suècia, Suïssa, Nova Zelanda, Regne Unit, Canadá, Finlandia, França, Països Baixos, Sudàfrica, Dinamarca, Bèlgica, Noruega, Espanya, Hong Kong, República Txeca, Singapur, Alemanya y Austria.

La finalitat és recaudar diners per ajudar a algunes enfermetats masculines com el càncer de pròstata, càncer de testicle, depresió masculina, entre d'altres. Els participans han de registrarse a la web www.movember.com. El dia 1 s'han de fer una foto totalment afeitats i a partir d'aquí han de deixar-se créixer el bigoti durant tot el mes de Novembre, actualitzant el seu registre amb fotos noves. Tots els diners van directament a fundacions contra el càncer de pròstata i la salut masculina. Aquí us deixo la del meu Superman (Meló). No us demano que doneu diners ni molt menys, només us ho explico. L'any passat també hi va participar amb els seus companys de feina i l'últim dia Novembre va fer una festa a casa per afeitar-se tots. A mi personalment l'iniciativa em sembla fantàstica, ara estarà tot Copenhague ple de bigotis, tot i que el del meu Superman em pica... bé, faé un esforç!

***

[CAST] Ya estamos en Noviembre, como pasa el tiempo, parece que fue ayer que llegué cargada con 7 maletas. En Noviembre, comienza también el Movember. ¿Eh? ¿Qué no sabes lo que es el Movember? ¡Pues yo te lo explico! En 2003 un grupo de chicos de Australia decidieron dejarse crecer el bigote para apoyar a un amigo que tenía cáncer de próstata. En 2004 la Fundación Movember comenzó a recaudar dinero. En 2007 se añadieron algunos países y en la actualidad ya hay muchos países alrededor del mundo que participan: Australia, EE.UU., Irlanda, Suecia, Suiza, Nueva Zelanda, Reino Unido, Canadá, Finlandia, Francia, Países Bajos, Sudáfrica, Dinamarca, Bélgica, Noruega, España, Hong Kong, República Checa, Singapur, Alemania y Austria.

La finalidad es recaudar dinero para ayudar a algunas enfermedades masculinas como el cáncer de próstata, cáncer de testículo, depresión masculina, entre otros. Los participantes deben registrarse en la web www.movember.com. El día 1 deben hacerse una foto totalmente afeitados ya partir de ahí deben dejarse crecer el bigote durante todo el mes de Noviembre, actualizando su registro con fotos nuevas. Todo el dinero va directamente a fundaciones contra el cáncer de próstata y la salud masculina. Aquí os dejo la de mi Superman (Meló). No os pido que déis dinero ni mucho menos, sólo os lo cuento. El año pasado también participó con sus compañeros de trabajo y el último día de Noviembre hizo una fiesta en casa para afeitarse todos. A mí personalmente la iniciativa me parece fantástica, ahora estará todo Copenhague lleno de bigotes, aunque el de mi Superman me pica... bueno, ¡haré un esfuerzo!

Galetes de xocolata i avellanes / Galletas de chocolate y avellanas:
Ingredients / Ingredientes:
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- 125 gr. d'avellanes / 125 gr. de avellanas.
- 50 gr. de cacau en pols / 50 gr. de cacao amargo.
- 125 gr. de mantega a temperatura ambient / 125 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 140 gr. de sucre morè / 140 gr. de azúcar moreno.
- 2 ous / 2 huevos.
- Sal.


[CAT] He fet servir el mateix xocolata en pols que sortejo. Bé, el meu, no el del sorteig, hehehe ^_^
[CAST] He usado el mismo chocolate en polvo que sorteo. Bueno, el mio, no el del sorteo, hehehe ^_^

Elaboració / Elaboración:

[CAT] En un bol posa la mantega junt amb el sucre moreno i barreja-ho bé amb la batedora elèctrica fins que tinguis una crema. En un bol petit bat un dels ous amb el rovell de l'altre ou i reserva la clara. Incorpora l'ou i el rovell batuts amb la mantega i el sucre. Tamisa els ingredients secs (farina, cacau, sal) e incorpora'ls. Dels 125 gr. d'avellanes, tritura finament uns 75 gr. e incorpora'ls també. Quan tinguis tots els ingredients ben incorporats, fes una bola, envolica-la amb film transparent i guarda-la a la nevera durant 30 minuts com a mínim.

Mentres esperes pots dedicar-te a llegir alguna recepta interessant del meu blog :-P. Passats els 30 minuts mínims, encén el forn a 180ºC i posa un tros de paper d'enfornar a sobre d'una safata del forn. Treu la bola de la nevera i treu-li el film transparent. Fes boles d'uns 2,5 cm de diàmetre. Aixafa-les. Posa-les a la safata separades per uns 2 cm entre elles. Bat la clara d'ou que havies reservat i fes-la servir per pintar les galetes amb ajuda d'un pinzell de silicona. Els 75 gr. d'avellanes que et queden, triturals una mica amb el morter. No molt, han de quedar trossos grans, com a les fotos. Posa'ls per sobre les galetes, apreta una mica perquè quedin ben enganxats. Torna a pintar amb la clara d'ou. Enforna les galetes durant 15 minuts i passat aquest temps, treu-les del forn, deixa-les reposar un parell de minuts a la safata i passa-les a una reixeta refredadora.

***

[CAST] En un bol pon la mantequilla junto con el azúcar moreno y mezcla bien con la batidora eléctrica hasta que tengas una crema. En un bol pequeño bate uno de los huevos con la yema del otro huevo y reserva la clara. Incorpora el huevo y la yema batidos con la mantequilla y el azúcar. Tamiza los ingredientes secos (harina, cacao, sal) e incorporalos. De los 125 gr. de avellanas, tritura finamente unos 75 gr. e incorporalos también. Cuando tengas todos los ingredientes bien incorporados, haz una bola, envuelvela con film transparente y guárdala en la nevera durante 30 minutos como mínimo.

Mientras esperas puedes dedicarte a leer alguna receta interesante de mi blog :-P. Pasados ​​los 30 minutos mínimos, enciende el horno a 180ºC y pon un trozo de papel de hornear sobre una bandeja del horno. Saca la bola de la nevera y quítale el film transparente. Haz bolas de unos 2,5 cm de diámetro. Aplastalas. Ponlas en la bandeja separadas por unos 2 cm entre ellas. Bate la clara de huevo que habías reservado y úsala para pintar las galletas con ayuda de un pincel de silicona. Los 75 gr. de avellanas que te quedan, tritúralos un poco con el mortero. No mucho, deben quedar trozos grandes, como en las fotos. Ponlos por encima de las galletas, aprieta un poco para que queden bien pegados. Vuelve a pintar con la clara de huevo. Hornear las galletas durante 15 minutos y pasado este tiempo, sacalas del horno, déjalas reposar un par de minutos en la bandeja y pásalas a una rejilla enfriadora.


3 comentaris:

 1. Así no nos da tiempo de asimilar las recetas! xD Que locura reposteril. Yo hoy he hecho galletas de crema de cacahuete. Estas galletas tienen una pinta estupenda (sin bigote claro!)
  Un abrazo!
  P.D: Ayer compré las mismas capsulas que has usado para las magdalenas de limón^^

  ResponElimina
 2. Lo sé, pero como ayer empezaba lo del Movember lo quería poner justo el día 1, sinó habría puesto la receta mañana.
  Compraste las amarillas? Yo las tengo también en azul. También hay en verde y rosa. Son bastante buenas, no pierden el color :-)
  Muak!

  ResponElimina
 3. ehhhh! jo l'any passat vaig fer un pastís per Movember a Barcelona!! te'l envio per si el vols veure!!

  http://natscakesandcookies.blogspot.com.es/2011/12/tarta-fondant-para-movember.html

  ResponElimina