dimecres, 7 de novembre del 2012

Carrot Cake + Holm's Bagers

[CAT] L'11 de setembre vaig conèixer a una noia de Manresa en una xerrada. Ens vam donar els telèfons i vam començar a quedar cada divendres. Al principi només feiem cafè i la portava a llocs que no coneixia. Després un dia li vaig dir que vingués a casa a dinar. Ara podem dir que els divendres han estat declarats oficialment com el dia de "dinar i cafè". Cada divendres ve a casa, dinem i després anem a fer cafè (o una altra cosa) a una pastisseria. I esclar... com no... ens cruspim un tros de pastís o una pasta o un cupcake! Muahahahaha!!! Després més tard sempre apareix el meu Superman i s'apunta a la festa... ^_^

El divendres passat vam anar al Holm's Bager (al principi per recordar el nom li deia Sherlock Holms... hahahaha), que és una cadena que hi ha per aquí. De fet, al centre n'hi ha bastantes. Estic rodejada! Doncs bé, resulta que hi havia dos pastissos que em tentaven: un de xocolata i un de pastanaga ("carrot cake" en anglès). No havia provat mai un Carrot Cake i no estava segura de si m'agradaria. Al final, la dependenta em va dir que el de xocolata portava plàtan i el plàtan m'encanta. Així que me'l vaig demanar. I la meva amiga un de pistatxos (fotos al final). El més divertit va ser quan li dic a la dependenta:

Jo - I posa'm un suc de plàtan d'aquests (senyalant-lo).
Ella - No, no és de plàtan. Posa "sense plàtan". És de poma i kiwi.
Jo - Ah, llavors és "sense plàtan, sense maduixa, sense meló, sense llimona, sense tronja, sense...".

Hahahaha! Els pastissos estàven boníssims però jo encara volia tastar el Carrot Cake. Així que quan va arribar el meu Superman (també conegut com Meló en altes esferes... xD), li vaig posar ullets i es va demanar el de pastanaga. MARE MEVA! Si, en majúscules. Estava brutalment bo! He intentat fer-ne un igual i no ha quedat gens malament. La recepta és del llibre de la Peggy Porchen, Cake Chic. La crema és cosa meva. Hauria d'haver fet servir formatge en crema, tipus Philadelphia, però només tenia Crème Fraîche. És igual, està molt bo també :-)



***

[CAST] El 11 de septiembre conocí a una chica de Manresa en una charla. Nos dimos los teléfonos y empezamos a quedar cada viernes. Al principio sólo tomávamos café y la llevaba a lugares que no conocía. Luego un día le dije que viniera a casa a comer. Ahora podemos decir que los viernes han sido declarados oficialmente como el día de "comida y café". Cada viernes viene a casa, comemos y después vamos a tomar café (u otra cosa) a una pastelería. Y claro... como no... ¡nos zampamos un trozo de pastel o una pasta o un cupcake! ¡¡Muajajaja!! Después más tarde siempre aparece mi Superman y se apunta a la fiesta... ^_^

El viernes pasado fuimos al Holm's Bager (al principio para recordar el nombre lo llamaba Sherlock Holmes... jajaja), que es una cadena que hay por aquí. De hecho, en el centro hay bastantes. ¡Estoy rodeada! Pues bien, resulta que había dos tartas que me tentavan: uno de chocolate y uno de zanahoria ("carrot cake" en inglés). No había probado nunca un Carrot Cake y no estaba segura de si me gustaría. Al final, la dependienta me dijo que el de chocolate llevaba plátano y el plátano me encanta. Así que me lo pedí. Y mi amiga uno de pistachos (fotos al final). Lo más divertido fue cuando le digo a la dependienta:

Yo - Y ponme un zumo de plátano de éstos (señalandolo).
Ella - No, no es de plátano. Pone "sin plátano". Es de manzana y kiwi.
Yo - Ah, entonces es "sin plátano, sin fresa, sin melón, sin limón, sin naranja, sin ...".

¡Jajaja! Los pasteles estaban buenísimos pero yo todavía quería probar el Carrot Cake. Así que cuando llegó mi Superman (también conocido como Meló en altas esferas ... xD), le puse ojitos y se pidió el de zanahoria. ¡MADRE MIA! Si, en mayúsculas. ¡Estaba brutalmente bueno! He intentado hacer un igual y no ha quedado nada mal. La receta es del libro de Peggy Porchen, Cake Chic. La crema es cosa mía. Debería haber usado queso en crema, tipo Philadelphia, pero sólo tenía Crème Fraîche. Es igual, está muy bueno también :-)


Carrot Cake de Peggy + Crema de Sandra:

Ingredients per la massa / Ingredientes para la masa:
- 90 gr. de mantega a temperatura ambient / 90 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 200 gr. de pastanagues / 200 gr. de zanahorias.
- 50 gr. d'avellanes / 50 gr. de avellanas.
- 180 gr. de sucre morè / 180 gr. de azucar moreno.
- 2 ous L / 2 huevos L.
- 200 gr. de farina / 200 gr. de harina.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- Mitja culleradeta de bicarbonat / Media cucharadita de bicarbonato.
- 1 culleradeta de canyella / 1 cucharadita de canela.

Ingredients per la crema / Ingredientes para la crema:
- 200 gr. de Crème Fraîche.
- 200 gr. de sucre glas / 200 gr. de azucar glas.
- 1 culleradeta d'aroma de vainilla / 1 cucharadita de aroma de vainilla.
- 2 culleradetes de Gelespesa o un altre espessant / 2 cucharaditas de Gelespessa u otro espesante.



Elaboració / Elaboración:

[CAT] Massa: preescalfa el forn a 180ºC. Folra un motllo rodó amb paper d'enfornar o bé unta'l amb mantega i espolvoreja'l amb farina. Ratlla les pastanagues i tritura les avellanes. Afegeix-les en un bol amb el sucre, els ous i la mantega. Bat tots els ingredients fins que estiguin ben incorporats. En un altre bol barreja els ingredients secs (farina, llevat, bicarbonat, canyella) i afegeix-los tamisats. Segueix batent durant aproximadament cinc minuts. Posa la massa al motllo i enforna-la durant 25 minuts o fins que en puntxar-la amb un escuradents, aquest surti net. Deixa'l al motllo 5 minuts abans de treure'l i passar-lo a una reixeta refredadora.

Crema: la veritat és que no té cap misteri, només has de posar els ingredients en un bol i batir-los tots junts durant 5 minuts. Després amb una espàtula reparteix-la per sobre del pastís. Espolvoreja canyella pel damunt. Guarda el pastís a la nevera :-)

***

[CAST] Masa: precalienta el horno a 180ºC. Forra un molde redondo con papel de hornear o bien untalo con mantequilla y espolvoréalo con harina. Raya las zanahorias y tritura las avellanas. Añadelas en un bol con el azúcar, los huevos y la mantequilla. Bate todos los ingredientes hasta que estén bien incorporados. En otro bol mezcla los ingredientes secos (harina, levadura, bicarbonato, canela) y añádelos tamizados. Sigue batiendo durante aproximadamente cinco minutos. Pon la masa en el molde y horneala durante 25 minutos o hasta que al pincharla con un palillo, éste salga limpio. Déjalo en molde 5 minutos antes de sacarlo y pasarlo a una rejilla enfriadora.

Crema: la verdad es que no tiene ningún misterio, sólo tienes que poner los ingredientes en un bol y batirlos todos juntos durante 5 minutos. Después con una espátula repartela por encima del pastel. Espolvorea canela por encima.  Guarda el pastel en la nevera :-)

***


[CAT] He contat que en tinc 5 al costat de casa.
[CAST] He contado que tengo 5 al lado de casa.

[CAT] Aquesta i 3 més estan a l'Illum, una botiga estil Corte Inglés.
[CAST] Ésta y 3 más están en el Illum, una tienda estilo Corte Inglés.


Oooooooooh!!!!!!!! ^_^

 Aaaaains!!!!! ♥ ♥ ♥



[CAT] El de xocolata i plàtan i el de pistatxos. No vaig fer foto del de pastanaga... :-(
[CAST] El de chocolate y plátano y el de pistachos. No hice foto del de zanahoria... :-(

9 comentaris:

  1. Mare meva nena, quina pinta tenen aquests pastissos!!! I el de pistatxo, mmmmmm... Em sembla que hauré d'acabar pujant per allá encara que només sigui per a entrar en una botiga d'aquestes hehehe.
    El teu pastís de pastanaga té molt bona pinta també (nyam nyam), tot i que fins a data d'avui no l'havia vist preparat amb avellanes (només pecanes o com a molt nous de tota la vida), pero sona prou interessant :D. Per a la propera vegada prova a afegir-hi un polsim de nou moscada a la massa (com mitja culleradeta), ja veuràs quin puntet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc la nou moscada a Sabadell! :-( Ara quan baixi aprofitaré per comprar algunes cosetes més, hihihi ^_^

      Elimina
  2. Mmmmm... me encanta la tarta de zanahoria. Definitivamente es de mis favoritas, es especial ya que independientemente de que los ingredientes principales siempre sean iguales puedes darle tu toquecito especial, yo por ejemplo le pongo coco rallado y nueces^^ Pero todas me gustan!!! Y la tuya tiene una pinta fantastibulosa.
    Felicitats Maduixeta, ets una crack!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo he encontrado con un montón de ingredientes más, que si piña, manzanas, pasas, etc... pero quería que se pareciera a la que me comí. Aunque tengo que comprarme un molde redondo más pequeño, primero que me cuesta fotografiar el pastel entero sin que se vea mucho el resto de la cocina y segundo que luego me sube poco la masa. He encontrado una tienda de cocina a dos manzanas de casa y casi me da un pasmo de lo que tienen!!!

      Elimina
    2. ¡¡Jajajajaja, eso de la tienda me ha pasado a mí hace poco pero con materiales para Sugarcraft!! La de horas pasadas en la red loca perdía buscando tiendas por Barcelona y provincia u on-line para encontrar los ingredientes y/o instrumentos y resulta que un día (de pura chiripa, debo añadir) encuentro que en la ferretería (¡¡¡¡nada menos!!!!) tienen de todo tal y como entras por la puerta, y no a dos manzanas, no: a la vuelta de la esquina, qué os parece XDDDDD

      Elimina
  3. Hola maca, avui he fet el pastís de pastanaga i ha estat un èxit!! Boníssim!! Felicitats pel teu blog. Una abraçada :) Maria (Rubí)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, què bé, me n'alegro! Li vas fer foto? Si li vas fer foto si vols enviame-la i la poso al blog. Una abraçada! :-)

      Elimina
    2. Sí, tinc foto. Te l'envio en un privat al Facebook :) Gràcies!!

      Elimina
    3. O si vols enviame-la per email a maduixaimelo@gmail.com

      De res! :-)

      Elimina