dimarts, 30 d’octubre del 2012

Magdalenes de llimona + Restaurant Godt --- Magdalenas de limón + Restaurante Godt

[CAT] A dues cantonades de casa tinc el restaurant Godt. He passat per davant un munt de cops i no m'hi havia ni fixat (foto al final) ja que, sincerament, sembla tant senzill que no hauria dit mai que és el que és. I què és? Doncs un restaurant amb una estrella Michelín al que ens van convidar a sopar fa uns dies (gràcies guapos!). És un restaurant molt petit i acollidor. Aquella nit només erem 6. Ens van explicar que en total només hi caben 20 persones.

Quina llàstima, no tinc fotos dels plats i normalment ho faig, però se'm va oblidar completament. El menú és tancat, ni tan sols a la web expliquen què fan i no et porten una carta ni res de res. Sorpresa! Canvien el menú segons la temporada. La veritat és que em va resultar divertit no saber què anava a menjar. Primer ens van portar unes delicatessen, una torradeta mini amb alguna cosa que no recordo (i el meu Superman tampoc). El primer plat era una sopa de marisc que em va resultar deliciosa, la millor que he provat en la meva vida. Després ens van portar peix amb remolatxes de tres colors. Un sorbet de remolatxa i xocolata ens va treure el sabor del peix per preparar-nos pel de la carn: oca amb pastenagues de tres colors. De postre, un pastisset de poma. Tot boníssim!

Els propietaris son el cuiner i la maîtresse, que et porta els plats i t'explica què son. També pots fer maridatge de vins (només ho va fer un de nosaltres) i cada plat te l'acompanyen amb un vi diferent del que també t'expliquen la seva procedència. Ens va resultar tan agradable que després de pagar ens vam quedar una estona xerrant amb ells. Unes persones realment encantadores :-)

***

[CAST] A dos esquinas de casa tengo el restaurante Godt. He pasado por delante un montón de veces y no me había ni fijado (foto al final) ya que, sinceramente, parece tan sencillo que no habría dicho nunca que es lo que es. ¿Y qué es? Pues un restaurante con una estrella Michelín al que nos invitaron a cenar hace unos días gracias guapos!). Es un restaurante muy pequeño y acogedor. Aquella noche sólo éramos 6. Nos explicaron que en total sólo caben 20 personas. 

Qué lástima, no tengo fotos de los platos y normalmente lo hago, pero se me olvidó completamente. El menú es cerrado, ni siquiera en la web explican qué hacen y no te traen una carta ni nada de nada. ¡Sorpresa! Cambian el menú según la temporada. La verdad es que me resultó divertido no saber qué iba a comer. Primero nos trajeron unas delicatessen, una tostadita mini con algo que no recuerdo (y mi Superman tampoco). El primer plato era una sopa de marisco que me resultó deliciosa, la mejor que he probado en mi vida. Después nos trajeron pescado con remolachas de tres colores. Un sorbete de remolacha y chocolate nos quitó el sabor del pescado para prepararnos para el de la carne: ganso con zanahorias de tres colores. De postre, un pastelito de manzana. ¡Todo riquísimo!

Los propietarios son el cocinero y la maîtresse, que te trae los platos y te explica qué son. También puedes hacer maridaje de vinos (sólo lo hizo uno de nosotros) y cada plato lo acompañan con un vino diferente del que también te explican su procedencia. Nos resultó tan agradable que después de pagar nos quedamos un rato charlando con ellos. Unas personas realmente encantadoras :-)

11 magdalenes de llimona / 11 magdalenas de limón.

Ingredients / Ingredientes:
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- 150 gr. de sucre / 150 gr. de azúcar.
- 150 gr. de margarina
- 2 ous / 2 huevos.
- 125 ml. de llet / 125 ml. de leche.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 1 culleradeta de ratlladura de llimona / 1 cucharadita de ralladura de limón.


Elaboració / Elaboración:
 
[CAT] Preescalfa el forn a 200ºC i posa 11 càpsules de paper per a magdalenes en un motllo. Bat la mantega amb el sucre fins que et quedi una crema, afegeix els ous i segueix batent uns 5 minuts. Barreja la farina amb el llevat i afegeix-ho tamisat a la massa. Posa la ralladura de llimona a la llet, remou una miqueta i afegeix-la a la massa mentres segueixes batent un parell de minuts més. Distribueix la massa en les 11 càpsules i enforna-les durant 22 minuts o fins que en puntxar una amb un escuradents aquest surti net. Retira-les del forn i deixa-les reposar 5 minuts al motllo abans de passar-les a una reixeta refredadora. 

*** 

[CAST] Precalienta el horno a 200ºC y pon 11 cápsulas de papel para magdalenas en un molde. Bate la mantequilla con el azúcar hasta que te quede una crema, añade los huevos y sigue batiendo unos 5 minutos. Mezcla la harina con la levadura y añadela tamizada a la masa. Ponle la ralladura de limón a la leche, remueve un poco y añádela a la masa mientras sigues batiendo un par de minutos más. Distribuye la masa en las 11 cápsulas y hornealas durante 22 minutos o hasta que al pinchar una con un palillo éste salga limpio. Retiralas del horno y dejalas reposar 5 minutos en el molde antes de pasarlas a una rejilla enfriadora.

***


[CAT] Aquí tens la foto de la façana del Godt, li he fet aquest matí. Com veus, no sembla res de l'altre món. A vegades és sorprenent com una cosa d'apariència senzilla pot resultar després tan agradable ^_^


[CAST] Aquí tienes la foto de la fachada del Godt, se la he hecho esta mañana. Como ves, no parece nada del otro mundo. A veces es sorprendente como algo de apariencia sencilla puede resultar después tan agradable ^_^

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada