dimarts, 23 d’octubre del 2012

Galetes de formatge (sense ou) + Jægersborg Dyrehave --- Galletas de queso (sin huevo) + Jægersborg Dyrehave

[CAT] Què contenta estic!!!! M'encanta fer excursions i la que vaig fer l'altre dia al Jægersborg Dyrehave (Parc dels Cérvols) em va encantar. Un parc fantàstic, gran, preciós i ben cuidat. Ple de cérvols preciosos que passejen tan feliços i que alguns, fins i tot, tenen la gentilesa d'estar-se tan quiets per a què els hi facis una foto que acabes pensant que son estàtues... hahaha. En serio, a un li vaig fer una foto amb el flaix i quan vaig veure que li brillaven els ulls, se'm van treure les ganes d'apropar-me més... estava comprovat que era de veritat!

Jo crec que vam visitar, així a ull, com 1/4 del parc. És realment grandiós. A l'entrada hi han unes quantes caleses per si vols donar una volta, no sé quan costen, però em va semblar molt romàntic. Ens vam embrutar bastant el calçat perquè havia plogut. I també vaig tenir la sort de poder fer fotos amb un zoom bestial (jo crec que per això els cérvols estaven tant quiets, es pensarien que jo també tenia una "banya", hahaha) i de rebre una mica de classes de fotografia. Gràcies! ^_^

***

[CAST] ¡Qué contenta estoy! Me encanta hacer excursiones y la que hice el otro día al Jægersborg Dyrehave (Parque de los Ciervos) me encantó. Un parque fantástico, grande, precioso y bien cuidado. Lleno de ciervos preciosos que pasean tan felices y que algunos, incluso, tienen la gentileza de estarse tan quietos para que les hagas una foto que acabas pensando que son estatuas ... jajajaja. En serio, a uno le hice una foto con flash y cuando vi que le brillaban los ojos, se me quitaron las ganas de acercarme más ... ¡estaba comprobado que era de verdad!

Yo creo que visitamos, así a ojo, como 1/4 del parque. Es realmente grandioso. En la entrada hay unas cuantas calesas por si quieres dar una vuelta, no sé cuándo cuestan, pero me pareció muy romántico. Nos ensuciamos bastante el calzado porque había llovido. Y también tuve la suerte de poder hacer fotos con un zoom bestial (yo creo que por eso los ciervos estaban tan quietos, se pensarían que yo también tenía un "cuerno", jajaja) y de recibir un poco de clases de fotografía. ¡Gracias! :-)

Galetes de formatge (sense ou!) / Galletas de queso (¡sin huevo!)
Ingredients / Ingredientes:
- 150 gr. de mantega a temperatura ambien / 150 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 180 gr. de formatge ratllat (*) / 180 gr. de queso rallado (*)
- 125 ml. de nata líquida / 125 ml. de nata líquida.
- 1/2 culleradeta de sal / 1/2 cucharadita de sal.
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç / 1 cucharadita de pimentón dulce.
- 1/2 culleradeta de llevat en pols / 1/2 cucharadita de levadura en polvo.
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- Orenga / Orégano

(*) [CAT] Jo vaig fer servir un Gran Capitán, semicurat, de vaca, ovella i cabra. També pots fer servir un Emmental o un Gruyère.
[CAST] Yo usé un Gran Capitán, semicurado, de vaca, oveja y cabra. También puedes usar un Emmental o un Gruyère.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Amb ajuda de la batedora, barreja bé la mantega amb el formatge fins que tinguis una pasta homogènia. Incorpora la nata, la sal i el pebre vermell dolç i segueix barrejant. En un bol, barreja la farina junt amb el llevat i incorpora'ls a la massa anterior, tamisats. Una vegada ho tinguis tot ben barrejat, divideix la massa en dues parts, embolica-les amb paper d'alumini i deixa-les reposar a la nevera durant 2 hores.

Preescalfa el forn a 200ºC. Posa un tros de paper d'enfornar a sobre d'una safata del forn. Treu una de les parts de massa de la nevera. Espolvoreja farina sobre la superfície on vulguis treballar. Estira la massa amb el corró d'un gruix de 6mm aprox. i amb un tallador amb forma d'estrella, ves tallant les galetes i posant-les a sobre el paper que tens a la safata. Quan acabis fes el mateix amb l'altre tros de massa. Espolvoreja-les amb orenga i enforna-les durant 14 minuts.

***

[CAST] Con ayuda de la batidora, mezcla bien la mantequilla con el queso hasta que tengas una pasta homogénea. Incorpora la nata, la sal y el pimentón dulce y sigue mezclando. En un bol, mezcla la harina junto con la levadura e incorporalo a la masa anterior, tamizado. Una vez lo tengas todo bien mezclado, divide la masa en dos partes, envuelvelas con papel de aluminio y dejarlas reposar en la nevera durante 2 horas.

Precalienta el horno a 200ºC. Pon un trozo de papel de hornear sobre una bandeja del horno. Saca una de las partes de masa de la nevera. Espolvorea harina sobre la superficie donde quieras trabajar. Estira la masa con el rodillo de un grosor de 6mm aprox. y con un cortador con forma de estrella, ve cortando las galletas y poniéndolas sobre el papel que tienes en la bandeja. Cuando termines haz lo mismo con el otro trozo de masa. Espolvorea-con orégano y hornea-las durante 14 minutos.

***


[CAT] El parc. Preciós. Les fotos surten molt millor després d'una petita però molt pràctica classe ^_^
[CAST] El parque. Precioso. Las fotos salen mucho mejor después de una pequeña pero muy práctica clase :-)

[CAT] Aquest és el que vaig fotografiar com 40 vegades per comprovar si estava viu o era una estatua... hahaha...
[CAST] Este es el que fotografié como 40 veces para comprovar si estaba vivo o era una estatua.... jajajaja...


[CAT] M'encanta fer fotos de la natura.
[CAST] Me encanta hacer fotos de la naturaleza.

[CAT] No n'agafo mai, que em fa por, ja que no en tinc ni idea de bolets. Però mola fer-los fotos.
[CAST] No cojo nunca porque no tengo ni idea de setas, pero mola hacerles fotos.

[CAT] Què macos! De dos colors.
[CAST] ¡Qué bonitos! De dos colores.


[CAT] M'encanten els animals :-)
[CAST] Me encantan los animales ^_^

[CAT] Hahahahahahaha!! Nou sistema per treure als gossos. Ara només haig de convèncer al meu Superman perquè em compri un caball... hahaha.
[CAST] ¡¡Jajajaja!! Nuevo sistema para sacar a los perros. Ahora sólo tengo que convencer a mi Superman para que me compre un caballo... jajajaja.

5 comentaris:

  1. Mola bona entrada, probarem la recepta! Per cert quin formatge?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs què tal! Fes-li foto i la poso al blog :-) Ja he arreglat la recepta amb el formatge, que se'm va anar la olla, hahaha. Doncs he fet servir el semicurat Gran Capitán que vam obrir a casa el dia del sopar dels embotits, :-P Està molt bo! ^_^

      Elimina
  2. Molt original la receta! M'ha agradat molt la teva foto dels bolets!

    ResponElimina
  3. Por las ideas que nos mostráis y el trabajo que hay detrás de ellas, he dejado una sorpresa en mi blog que podéis recoger cuando tengáis un ratito.
    Un beso

    ResponElimina