dimarts, 21 d’agost del 2012

Cupgaletes + Floristeries --- Cupgalletas + Floristerias

[CAT] És un cupcake? És una galeta? És un cupgaleta!
M'agraden les flors, si haig de fer una llista primer les margarides blanques, després qualsevol flor blanca i després qualsevol flor. El que no m'agraden gaire son els estampats de flors, sobretot si son flors grosses, que no sé perquè ara tornen a ser moda i jo trobo horteres i dels anys 80... que ningú s'ofengui! Però les flors si, m'encanten. Aquí a Copenhague hi ha moltes floristeries (fotos al final) i podriem dir que les flors son de les poques coses més econòmiques. No significa que te les regalin per la cara, només que estan molt bé de preu i la gent en compra moltes. M'agrada sortir pels matins i veure el típic iaio que ha anat a buscar el pa i també porta un ram de flors. Llevors imagino que arriba a casa i li dóna les flors a una iaieta i es fan un petonet. Què maco! Altres vegades imagino que arriba a casa i la conversa va més o menys així:
- "Maria, té, el pa i les flors que m'has demanat"
- "Pep, té dit roses, R-O-S-E-S! Això són margarides! És que no m'escoltes quan parlo?"
- "Què?"
Bé, millor que els deixem tranquils i anem a fer la recepta... hahahaha.

***

[CAST] ¿Es un cupcake? ¿Es una galleta? ¡Es un cupgalleta!
Me gustan las flores, si tengo que hacer una lista primero las margaritas blancas, luego cualquier flor blanca y después cualquier flor. Lo que no me gustan demasiado son los estampados de flores, sobretodo si son grandes, que no sé porqué ahora vuelven a ser moda y yo los encuentro horteras y de los años 80... ¡que nadie se ofenda! Pero las flores si, me encantan. Aquí en Copenhague hay muchas floristerias (fotos al final) y podriamos decir que las flores son de las pocas cosas más económicas. No significa que te las regalen por la cara, sólo que están muy bien de precio y la gente compra muchas. Me gusta salir por las mañanas y ver al típico abuelo que ha ido a buscar el pan y también lleva un ramo de flores. Entonces imagino que llega a casa y le da las flores a una abuelita y se dan un besito. ¡Qué bonito! Otras veces imagino que llega a casa y la conversación va más o menos así:
- "Maria, toma, el pan y las flores que me has pedido"
- "Pepe, te he dicho rosas, ¡R-O-S-A-S! ¡Esto son margaritas! ¿Es que no me escuchas cuando hablo?"
- "¿Qué?"
Bueno, mejor que los dejemos tranquilos y vayamos a hacer la receta... jajajaja.

12 Cupcakes de vainilla / 12 Cupcakes de vainilla


[CAT] Recepta treta d'aquest llibre + petit tunning
[CAST] Receta sacada de este libro + pequeño tunning

Ingredients / Ingredientes:
- 150 gr. de mantega a temperatura ambient / 150 gr. de mantequilla a temperatura ambiente
- 150 gr. de sucre / 150 gr. de azúcar
- 175 gr. de farina / 175 gr. de harina
- 1 culleradeta i 1/2 de llevat (perquè no tenia tot junt com deia la recepta) / 1 cucharadita y 1/2 de levadura (porque no tenía todo junto como decía la receta).
- 3 ous / 3 huevos
- 1 ml. d'aroma de vainilla (no tenia més... xD)/ 1 ml. de aroma de vainilla (no tenía más... xD)
- 1 cullerada de vainilla ensucrada (tunning) / 1 cucharada de vainilla azucarada (tunning)

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Preescalfem el forn a 180ºC i posem 12 cápsules de paper en un motllo per cupcakes o muffins. Si pot ser de color verd, millor, perquè sembli la gespa. Batem la mantega amb el sucre un parell de minuts, afegim els ous i seguim batent un parell de minuts més. Afegim l'aroma i el sucre de vainilla i per últim la farina i el llevat. A la recepta del llibre ho posen tot a la vegada però jo he preferit fer-ho així. Després ho repartim a les 12 cápsules de paper i els enfornem 20 minuts. Quan els treiem del forn fem el mateix de sempre: 5 minuts al motllo abans de passar-los a la reixeta refredadora. 

***

[CAST] Precalentamos el horno a 180ºC y ponemos 12 cápsulas de papel en un molde para cupcakes o muffins. Si puede ser de color verde, mejor, para que parezca el césped. Batimos la mantequilla con el azúcar un par de minutos, añadimos los huevos y seguimos batiendo un par de minutos más. Añadimos el aroma i el azúcar de vainilla y por último la harina y la levadura. En la receta del libro lo ponen todo a la vez pero yo he preferido hacerlo así.Después lo repartimos en las 12 cápsulas de papel y los horneamos 20 minutos. Cuando los sacamos del horno hacemos lo mismo de siempre: 5 minutos en el molde antes de pasarlos a la rejilla enfriadora.

***

[CAT] Les galetes estan fetes amb la mateixa recepta que les de biòlegs, tallades amb un motllo en forma de flor. Després tens dues opcions:
1 - Clavar amb compte un pal de gelat abans de posar-les al forn.
2 - Una vegada fetes i fredes, amb glaça de color verd pintem el pal i posem la galeta a sobre (ja decorada) i ho deixem assecar. És el mètode que faig servir jo i el que prefereixo, perquè de l'altre manera es deformen una mica al clavar el pal.

***

[CAST] Les galetes están hechas con la misma receta que las de biólogos, cortadas con un molde en forma de flor. Después tienes dos opciones:
1 - Clavar con cuidado un palo de helado antes de meterlas en el horno.
2 - Una vez hechas y frías, con glasa de color verde, pintamos el palo y ponemos la galleta encima (ya decorada) y lo dejamos secar. Es el método que uso yo y el que prefiero, porque de la otra forma se deforman un poco al clavar el palo.


[CAT] Aquí només he comprat un cop.

[CAST] Aquí sólo he comprado una vez.

[CAT] En aquesta també tenen fruita ^_^

[CAST] En esta también tienen fruta  ^_^

[CAT] Aquesta està radera de casa i sembla cara.

[CAST] Esta está detrás de casa y parece cara.

[CAT] Aquí és on he comprat més cops. Tenen molta varietat.

[CAST] En esta es donde he comprado más veces. Tienen mucha variedad.

2 comentaris:

  1. M'encanten...les he de probar de fer algun dia, però quan tingui més temps...M'agrada molt el teu blog.
    http://sortitsdelforn.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ja em diràs què tal t'han quedat! :-) Una abraçada!

      Elimina