divendres, 10 d’agost del 2012

Cupcakes de préssec i blog en dos idiomes, tres són multitud --- Cupcakes de melocotón y blog en dos idiomas, tres son multitud.

[CAT] Hola! Els que em coneixeu ja sabeu que fa poc que m'he mudat a Copenhague. I també que desde fa un temps faig reposteria més variada de la que feia abans... que era la mateixa recepta però en diferents motllos, hahahahaha. Després de que la meva amiga Sandra insistís i insistís en que em fes un bloc (pesada! xD), i jo vinga a pensar-ho i pensar-ho, al final... aquí està! Pensava fer-lo en tres idiomes: català, castellà i anglès. Després em vaig dir a mi mateixa "amb el que t'enrotlles només falta que l'hagis de traduir a tres idiomes... i quan aprenguis danès, què?". Així que com diu el títol de l'entrada, dos idiomes, que tres son multitud. La recepta l'he adaptada del bloc de l'Alma, tot i que era per un pastís. I l'he adaptat a 8 cupcakes, que pel meu Superman i per mi ja són suficients. O no... perquè vaig fer els cupcakes fa uns dies i ens els vam menjar tan ràpid que només vaig poder fer-li una foto a un i mal feta... Així que els he tornat a fer... hahahaha. Potser no hauria d'haver-la adaptat a 8 cupcakes... lol!

***


[CAST] ¡Hola! Los que me conocéis ya sabéis que hace poco que me he mudado a Copenhague. Y también que desde hace un tiempo hago repostería más variada de la que hacía antes... que era la misma receta pero en diferentes moldes, jajajajaja. Después de que mi amiga Sandra insistiera e insistiera en que me hiciera un blog (pesada! xD), y yo venga a pensarlo y pensarlo, al final... ¡aquí está! Pensaba hacerlo en tres idiomas: catalán, castellano e inglés. Después me dije a mi misma "con lo que te enrollas sólo falta que lo tengas que traducir a tres idiomas... y cuando aprendas danés, ¿qué?". Así que cómo dice el título, dos idiomas, que tres son multitud. La receta la he sacado del blog de Alma, aunque era para un pastel. La he adaptado a 8 cupcakes, que para mi Superman y para mi ya son suficientes. O no... porque hice los cupcakes hace unos días y nos los comimos tan rápido que sólo pude hacerle una foto a uno y mal hecha... Así que los he vuelto a hacer... jajajaja. Quizás no tendría que haberla adaptado a 8 cucpakes... lol!


Recepta 8 cupcakes de préssec / Receta 8 cupcakes de melocotón:

Ingredients per la massa / Ingredientes para la masa
- 110gr. de mantega a temperatura ambient / 110gr. de mantequilla a temperatura ambiente. (*)
- 110 gr. de sucre / 110 gr. de azúcar
- 110 gr. de farina / 110gr. de harina
- 1 culleradeta de llevat químic / 1 cucharadita de levadura química.
- 2 ous M / 2 huevos M.
- 1 cullerada de pasta de préssec / 1 cucharada de pasta de melocotón.(**)
(*) Per saber si la mantega està a temperatura ambient s'ha de poder apretar amb el dit sense que costi, com a la foto / Para saber si la mantequilla está a temperatura ambiente hay que poder apretar con el dedo sin que cueste como en la foto.
(**) Si no teniu pasta de préssec podeu fer servir aroma de préssec / si no tenéis pasta de melocotón podéis usar aroma de melocotón.

Ingredients per l'almívar / Ingredientes para el almíbar:



- 75 ml. d'aigua / 75 ml. de agua
- 75 gr. de sucre / 75 gr. de azúcar
- 1 cullerada de pasta de préssec / 1 cucharada de pasta de melocotón.





Ingredients per la crema / Ingredientes para la crema:



- 125 gr. de mantega a temperatura ambient / 125 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 125 gr. d'icing sugar (o sucre glas / o azúcar glas)
- 1 cullerada de pasta de préssec / 1 cucharada de pasta de melocotón.




Elaboració / Elaboración:

[CAT] Massa: Preescalfem el forn a 170º. En un motllo per a cupcakes posem 8 càpsules. Batem la mantega i el sucre fins que s'integrin bé, incorporem els ous i continuem batent. Tamisem la farina barrejada amb el llevat químic i ho incorporem i seguim batent. Afegim la cullerada de pasta de préssec i seguim batent fins que estigui tot homogeni. Per repartir la massa en les càpsules jo faig servir una cullera de gelat. Al forn 21 minuts o fins que en punxar-los amb un escuradents surti net! Els deixem refredar en una reixeta mentres fem l'almívar.

Almívar: Posem l'aigua i el sucre en un cassó a foc lent i remenem fins que el sucre es desfaci. Afegim la cullerada de pasta de préssec i remenem fins que se'ns faci l'almívar. Després agafem un cupcake i, amb un escuradents, li fem uns quants foradets a sobre i el pintem amb un pinzell de silicona. Repetim amb els altres. Els deixem que es refredin del tot abans de fer la crema.

Crema: batem la mantega i el sucre a velocitat mitja-alta durant uns cinc minuts fins que la barreja es torni més clara. Afegim la cullerada de pasta de préssec i seguim batent fins que estigui ben incorporada. Posem la crema en una mànega pastissera i decorem els cupcakes.

***

[CAST] Masa: Precalentamos el horno a 170º. En un molde para cupcakes ponemos 8 cápsulas. Batimos la mantequilla y el azúcar hasta que se integren bien, incorporamos los huevos y seguimos batiendo. Tamizamos la harina mezclada con la levadura química i lo incorporamos y seguimos batiendo. Añadimos la cucharada de pasta de melocotón i seguimos batiendo hasta que esté todo homogéneo. Para repartir la masa en las cápsulas yo utilizo una cuchara de helado. Al horno 21 minutos o hasta que al pincharlos con un palillo salga limpio. Los dejamos enfriar en una rejilla mientras preparamos el almíbar.

Almíbar: Ponemos el agua y el azúcar en un cazo a fuego lento removemos hasta que el azúcar se deshaga. Añadimos la cucharada de pasta de melocotón y removemos hasta que se nos haga el almíbar. Cogemos un cupcake, lo pinchamos con un palillo repetidas veces y le untamos el almíbar por encima con un pincel de silicona. Repetimos con los demás. Los dejamos enfriar del todo antes de hacer la crema.

Crema: batimos la mantequilla y el azúcar a velocidad media durante unos cinco minutos hasta que la mezcla se aclare. Añadimos la cucharada de pasta de melocotón y seguimos batiendo hasta que esté bien incorporada. Ponemos la crema dentro de una manga pastelera y decoramos los cupcakes.

***

I aquí teniu el resultat, nyaaaaaaaam!!! / Y aquí tenéis el resultado, ¡¡¡ñaaaaaaam!!!


[CAT] Tres són multitud... eliminem a un! xD

[CAST] Tres son multitud... ¡eliminemos a uno! xD

Bon profit / Buen provecho

6 comentaris:

  1. Dono fe de que estaven boníssims!!! (i preneu nota de que ja parlo en passat...)

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. També t'han sortit el doble de missatges... hum... xD De veritat que ja els has fet? xD Què ràpid!

      Possibles raons per les que t'han sortit el doble:
      - Has posat el doble d'ingredients (xD)
      - Els has posat en càpsules massa petites.
      - Els has posat en les càpsules del tamany correcte però has posat poca qüantitat de massa.

      Si has fet servir les càpsules que tenen en els súpers de color blanc, són una mica més petites. Llavors sí, és normal que t'hagin sortit el doble. Siguin com siguin el tamany de les càpsules, s'han d'omplir 2/3 perquè porten poc llevat i pujen poc.

      Petonet!

      Elimina
  3. que delicia, a probar a ver si me quedan tan deliciosos como se ven, un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya me dirás qué tal te han quedado. Un abrazo guapa! :-)

      Elimina