dimarts, 18 de desembre del 2012

Mouse de xocolata i nata (pas a pas) --- Mouse de chocolata y nata (paso a paso).

[CAT] Hola, hola! Avuí no parlaré de res de Copenhague perquè et porto el pas a pas per fer un mouse de xocolata amb nata. I com que ja s'allargarà el tema amb les fotos i demés, doncs he pensat que perquè no es faci eterna l'entrada, només posaré el pas a pas.

He de dir que la recepta l'he tret d'un dels programes del Jamie Oliver (oooh, Jaime, I ♥ you!!). He modificat una mica l'acabat final (vaja, que la seva recepta només era de la mouse, la resta és cosa meva). Després d'haver-la fet i haver-me-la menjat et recomano tres coses:

- Et recomano que per la tableta de xocolata compris "Chocolate a la taza Valor" o "Nestlé postres". Jo he fet servir la que tenia a casa, amb les altres està millor, segur. Ara quan baixi aquestes festes a Sabadell penso comprar-me'n un parell. Yeah!
- Monta les clares més del que jo les he montat a la foto.
- Escull unes copes més petites. Està boníssim però és massa per aquestes copes tan grans, ens ho vam menjar en dos postres. Em van sortir tres copes grosses. Segurament haurien sortit 6 petites.

I aquest consell va per mi: Sandra, la próxima vegada, posa més nata! ♥

***

[CAST] ¡Hola, hola! Hoy no hablaré de nada de Copenhague porque te traigo el paso a paso para hacer un mouse de chocolate con nata. Y como ya se alargará el tema con las fotos y demás, pues he pensado que para que no se haga eterna la entrada, sólo pondré el paso a paso.

Debo decir que la receta la he sacado de uno de los programas del Jamie Oliver (oooh, Jaime, I ♥ you!). He modificado un poco el acabado final (vaya, que su receta sólo era de la mouse, el resto es cosa mía). Después de haberla hecho y habermela comido te recomiendo tres cosas:

- Te recomiendo que para la tableta de chocolate compres "Chocolate a la taza Valor" o "Nestlé postres". Yo he usado la que tenía en casa, con las otras está mejor, seguro. Ahora cuando baje estas fiestas a Sabadell pienso comprarme un par. ¡Yeah!
- Monta las claras más de lo que yo las he montado en la foto.
- Elige unas copas más pequeñas. Está buenísimo pero es demasiado para estas copas tan grandes, nos lo comimos en dos postres. Me salieron tres copas grandes. Seguramente habrían salido 6 pequeñas.

Y este consejo va para mí: Sandra, la próxima vez, ¡pon más nata! ♥

***

Mouse de xocolata i nata (PAP) / Mouse de chocolate y nata (PAP):
Ingredients per la mouse / Ingredientes para la mouse:


- Una pessigada de sal / una pizca de sal.
- 50gr. de sucre / 50 gr. de azúcar.
- 1 cullerada de cacao en pols / 1 cucharada de cacao en polvo.
- 75 ml. de nata / 75 ml. de nata.
- 150 gr. de xocolata / 150 gr. de chocolate.




[CAT] Separa els rovells de les clares.
[CAST] Separa las yemas de las claras.

[CAT] Bat els rovells.
[CAST] Bate las yemas.

[CAT] Afegeix el sucre.
[CAST] Añade el azúcar.

[CAT] Bat el sucre amb els rovells fins que estiguin ben incorporats. Reserva.
[CAST] Bate el azúcar con las yemas hasta que estén bien incorporados. Reserva.

[CAT] Posa la nata en un bol i mónta-la.
[CAST] Pon la nata en un bol y móntala.


[CAT] Afegeix la cullerada de cacao en pols i bat fins que estigui incorporada.
[CAST] Añade la cucharada de cacao en polvo y bate hasta que esté incorporada.


[CAT] Monta les clares.
[CAST] Monta las claras.


[CAT] Monta-les més!
[CAST] ¡Móntalas más!


[CAT] Posa la xocolata en un bol a trossos. Escalfa-la al microones 10 segons.
[CAST] Pon el chocolate en un bol a trozos. Caliéntalo al microondas 10 segundos.


[CAT] Quan la treguis potser no estarà desfeta del tot, però si la remenes, amb la pròpia escalfor es desfarà. Sinó repeteix.
[CAST] Cuando lo saques tal vez no estará deshecha del todo, pero si la remueves, con su propio calor se deshará. Sinó repite.

[CAT] Afegeix la pessigada de sal i remena (la sal potència el sabor de la xocolata i no es nota).
[CAST] Añade la pizca de sal y remueve (la sal poténcia el sabor del chocolate y no se nota).


[CAT] La xocolata desfeta.
[CAST] El chocolate deshecho.


[CAT] Afegeix la xocolata als rovells.
[CAST] Añade el chocolate a las yemas.


[CAT] Afegeix la nata xocolatejada.
[CAST] Añade la nata chocolateada.


[CAT] Barreja-ho bé.
[CAST] Mezclalo bien.

 

[CAT] Afegeix les clares i barreja-ho a poc a poc.
[CAST] Añade las claras y mézclalo poco a poco.

[CAT] Una vegada barrejat, ho reparteixes entre els recipients que hagis escollit i ho deixes a la nevera 2 hores.
[CAST] Una vez mezclado, lo repartes entre los recipientes que hayas elegido y lo dejas en la nevera 2 horas.


Ingredients per la decoració / Ingredientes para la decoración:
- 50 gr. de sucre glas / 50 gr. de azúcar glas.
- Colorant vermell / colorante rojo.
- 125 ml. de nata o més... / 125 ml. de nata o más...
- Mores vermelles de gominola / moras rojas de gominola.

[CAT] Posa el sucre en un bol.
[CAST] Pon el azúcar en un bol.


[CAT] Afegeix el colorant i un rajolí d'aigua.
[CAST] Añade el colorante y un chorrito de agua.


[CAT] Remena fins que sembli... el sopar d'un vampir!
[CAST] Remueve hasta que parezca... ¡la cena de un vampiro!


[CAT] Posa la nata en un bol.
[CAST] Pon la nata en un bol.




Monta la nata.



[CAT] Posa la nata a la mànega pastissera.
[CAST] Pon la nata en la manga pastelera.


[CAT] Bé, aquí em vaig oblidar fer algunes fotos però el resultat ja es veu: posa la nata sobre la mouse, decora amb unes gotes del sucre colorejat i posa una mora de gominola a sobre. També pots decorar la copa o got o el que sigui que hagis escollit per fer la mouse amb un llacet. Fins i tot amb una etiqueta amb el nom de les persones que s'ho hagin de menjar. Segur que triunfes!
[CAST] Bien, aquí me olvidé de hacer algunas fotos pero el resultado ya se ve: pon la nata encima de la mouse, decora con unas gotas de azucar coloreado y pon una mora de gominola encima. También puedes decorar la copa o el vaso o lo que sea que hayas elegido para hacer la mouse con un lacito. Incluso con una etiqueta con el nombre de las personas que se lo vayan a comer. Seguro que triunfas!

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