dimecres, 12 de desembre de 2012

Pastís de tronja i atmetlles + Tivoli --- Pastel de naranja y almendras + Tivoli

[CAT] Bé, he de dir que he anat tres vegades al Tivoli... de nit. No sé què em passa amb el Tivoli però sembla que el meu destí és anar-hi de nit i a sobre, congelar-me! Les tres vegades que he passat més fred de totes les vegades que he vingut a visitar Copenhague o ara que ja visc aquí, han sigut les tres vegades que he anat al Tivoli... de nit. La primera vegada va ser per anar a veure l'obra de teatre de la peli de Grease. Molt divertida... sobretot perquè el meu Superman i jo pensàvem que seria en anglès i mira quina sorpresa... era en danès! Menys mal que és una pel·lícula que he vist tantes vegades que me la sé de memòria... o no. Hi havia coses canviades i els danesos reien molt. La veritat és que tot i que no vaig entendre res, em va agradar molt. :-)

La segona vegada vaig anar per Halloween. Tot el Tivoli estava decorat amb carbasses, aranyes, bruixes, etc... I la tercera vegada ha sigut per Nadal, fa uns dies. També estava tot el Tivoli decorat de Nadal. Preciós. Però quin fred!!!

Ai mare meva!! Ostres, jo aquí parlant del Tivoli i ni tan sols t'he explicat què és!! Tivoli per aquí, Tivoli per allà, i què és el Tivoli? El 15 d'agost del 1843 es van obrir els Jardins del Tivoli (o Tivoli) i actualment és el segon parc més antic del món (el primer també està a Dinamarca). El fundador del Tivoli va ser Georg Carstensen, que li va proposar al Rei Cristian VIII de Dinamarca com a mitjà perquè el poble estigués divertit i no pensés gaire en la política. En aquella època el parc estava a les afores de la ciutat de Copenhague, però com passa amb totes les ciutats importants, aquesta va anar creixent i ara el parc està en el centre de la ciutat.

He d'explicar-te un secret: encara no he pujat a cap de les atraccions. La veritat és que feia tant fred que vaig pensar que acabaria congelada... hahaha. Així que m'he proposat dues coses: anar a l'estiu i de dia. Espero poder posar fotos i explicar més coses d'aquí uns mesos. Mentres, disfruta amb les fotos que he posat al final, com sempre.

***

[CAST] Bueno, debo decir que he ido tres veces al Tivoli... de noche. No sé qué me pasa con el Tivoli pero parece que mi destino es ir de noche y encima, ¡congelarme! Las tres veces que he pasado más frío de todas las veces que he venido a visitar Copenhague o ahora que ya vivo aquí, han sido las tres veces que he ido al Tivoli... de noche. La primera vez fue para ir a ver la obra de teatro de la película de Grease. Muy divertida... sobre todo porque mi Superman y yo pensábamos que sería en inglés y mira qué sorpresa... ¡era en danés! Menos mal que es una película que he visto tantas veces que me la sé de memoria... o no. Había cosas cambiadas y los daneses reían mucho. La verdad es que aunque no entendí nada, me gustó mucho. :-)

La segunda vez fui para Halloween. Todo el Tivoli estaba decorado con calabazas, arañas, brujas, etc... Y la tercera vez ha sido en Navidad, hace unos días. También estaba todo el Tivoli decorado de Navidad. Precioso. ¡Pero qué frío!

¡Ay madre mía! Ostras, yo aquí hablando del Tivoli ¡y ni siquiera he explicado qué es! Tivoli por aquí, Tivoli por allí, ¿y qué es el Tivoli? El 15 de agosto de 1843 se abrieron los Jardines del Tivoli (o Tivoli) y actualmente es el segundo parque más antiguo del mundo (el primero también está en Dinamarca). El fundador del Tivoli fue Georg Carstensen, que se lo propuso al Rey Cristian VIII de Dinamarca como medio para que el pueblo estuviera divertido y no pensara demasiado en la política. En aquella época el parque estaba a las afueras de la ciudad de Copenhague, pero como ocurre con todas las ciudades importantes, ésta fue creciendo y ahora el parque está en el centro de la ciudad.

He de explicarte un secreto: aún no he subido a ninguna de las atracciones. La verdad es que hacía tanto frío que pensé que acabaría congelada ... jajaja. Así que me he propuesto dos cosas: ir en verano y de día. Espero poder poner fotos y explicar más cosas dentro de unos meses. Mientras, disfruta con las fotos que he puesto al final, como siempre.

***

Pastís de tronja i ametlles / Pastel de naranja i almendras:
Ingredients per la massa / Ingredientes para la massa:
- 60 ml. de llet / 60 ml. de leche
- 185 gr. de mantega a temperatura ambient / 185 gr. de mantequilla a temperatura ambiente.
- 1 cullerada de ratlladura de tronja / 1 cucharada de ralladura de naranja.
- 220 gr. de sucre glas / 220 gr. de azúcar glas.
- 3 ous / 3 huevos.
- 300 gr. de farina / 300 gr. de harina.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 2 cuclleradetes de bicarbonat / 2 cucharaditas de bicarbonato.
- 60 gr. d'ametlles en làmines / 60 gr. de almendras en láminas.
- 125 ml. de suc de tronja / 125 ml. de zumo de naranja.

Ingredients pel xarop / Ingredientes para el sirope:
- 220 gr. de sucre glas / 220 gr. de azúcar glas.
- 160 ml. de suc de tronja / 160 ml. de zumo de naranja.
- 80 ml. d'aigua / 80 ml. de agua.


Elaboració / Elaboración:

[CAT] Massa: 
- Preescalfa el forn a 190ºC. Folra o greixa un motllo rodó.
- Afegeix la mantega, el sucre i la ratlladura en un bol i ho bats durant 5 minuts.
- Afegeix els ous d'un en un (afegeix un i no afegeixis el segon fins que el primer estigui ben incorporat).
- Apaga la batedora. Afegeix tots els ingredients restants: llet, farina, llevat, bicarbonat, ametlles i suc de tronja. Remou amb una cullera de fusta o amb una llengua de gat.
- Posa la massa al motllo i enforna el pastís durant 55 minuts o fins que en puntxar-lo amb un escuradents, aquest surti net.
- Deixa'l 5 minuts al motllo abans de treure'l i passar-lo a una reixeta refredadora.

Xarop: 
- Afegeix tots els ingredients en un caçó a foc baix i ves removent amb una cullera fins que el sucre estigui dissolt.
- Posa un plat sota de la reixeta refredadora on tens el pastís.
- Punxa el pastís varies vegades amb un escuradents.
- Aboca el xarop per sobre el pastís.
- Agafa el plat de sota i tot el xarop que hagi caigut a dins, aboca'l un altre cop sobre el pastís.

***

[CAST] Masa:
- Precalienta el horno a 190ºC. Forra o engrasa un molde redondo.
- Añade la mantequilla, el azúcar y la ralladura en un bol y lo bates durante 5 minutos.
- Añade los huevos uno a uno (añade uno y no añadas el segundo hasta que el primero esté bien incorporado).
- Apaga la batidora. Añade todos los ingredientes restantes: leche, harina, levadura, bicarbonato, almendras y zumo de naranja. Remueve con una cuchara de madera o con una lengua de gato.
- Pon la masa en el molde y hornea el pastel durante 55 minutos o hasta que al pincharlo con un palillo, éste salga limpio.
- Déjalo 5 minutos en el molde antes de sacarlo y pasarlo a una rejilla enfriadora.

Sirope:
- Añade todos los ingredientes en un cazo a fuego lento y ve removiendo con una cuchara hasta que el azúcar esté disuelto.
- Pon un plato debajo de la rejilla enfriadora donde tienes el pastel.
- Pincha el pastel varias veces con un palillo.
- Vierte el jarabe por encima del pastel.
- Coge el plato de debajo y todo el jarabe que haya caído dentro, viértelo de nuevo sobre el pastel.

***

[CAT] L'entrada del parc decorada de Nadal.
[CAST] La entrada del parque decorada de Navidad.

[CAT] Arbres de Nadal i altres decoracions en el llac (i un baixell!).
[CAST] Árboles de Navidad y otras decoraciones en el lago (¡y un barco!)

[CAT] Què maco! I com costa fer fotos nocturnes sense el trípode...
[CAST] ¡Qué bonito! Y como cuesta hacer fotos nocturnas sin el trípode...

[CAT] Aquí decoració de Halloween (que no es nota, eh? Hehehe).
[CAST] Aquí decoración de Halloween (que no se nota, ¿eh? Jejeje).


Buuuuuuuuuuuuuu!


Oooooooh!!! I ♥ Agnes Cupcakes!!

1 comentari:

  1. Ostres, quin pastís més facilet i quina pinta. Aquest cau SEGUR. Puc aprofitar les ametlles laminades de fer les galetes de té verd (reciclatge, yuhuuuu :D). Ara, quines ganes de sortir de nit amb aquestes temperatures, no sé jo si hi tindria valor hahahaha, fins i tot per veure una iluminació tan maca... bah, a qui volem enganyar, si, jo també ho faria, soc aixi d'inconscient... U_U

    ResponElimina