divendres, 7 de desembre de 2012

Pastís d'espècies + Pistolstræde --- Pastel de especias + Pistolstræde

[CAT] Un dia anàvem el Meló i jo passejant els gossos quan em fixo en l'entrada d'un pis (m'agrada l'arquitectura, em vaig fixant en els edificis): una porta molt gran en forma d'arc, unes escales a la dreta i al fons de tot, una mena de jardí. Semblava maco. Li dic al Meló:

Maduixa - Entrem aquí? A veure què hi ha?
Meló - Sembla el jardí de l'edifici.
Maduixa - Ja, però estan les portes obertes de bat a bat, sembla que es pot entrar. Si ens diuen alguna cosa demanem perdó i marxem.

Li va semblar bé, així que ens vam "colar". I quan entrem a dins ens trovem mena de carrer interior antic preciosos, amb una font, terrasses interiors de dos restaurants que desemboquen allà i... botigues! Sí, sí, botigues! Les que son més grans tenen sortida (o entrada) des del carrer exterior (és a dir, que tenen dues entrades o sortides), però n'hi ha de més petites que l'única entrada és per dins del carrer interior, així que si no hi entres no saps que hi ha una botiga allà. Després em vaig adonar que en dues de les sortides del carrer hi ha un rètol amb el nom: Pistolstræde. Hi he portat ja a varies persones perquè em sembla encantador. A vegades hi passejo només perquè em sento com en un conte. M'agrada tant que avuí ho he volgut compartir amb tu, així que "t'hi porto". Al final tens unes quantes fotos ^_^

Per cert, després d'aquell dia m'he "colat" en algun més. He descobert que n'hi ha moltíssims. Fins i tot algunes històriques amb rètols explicant l'història del lloc. Ja te'ls aniré ensenyant. :-)

***

[CAST] Un día íbamos el Meló y yo paseando los perros cuando me fijo en la entrada de un piso (me gusta la arquitectura, me voy fijando en los edificios): una puerta muy grande en forma de arco, unas escaleras a la derecha y al fondo de todo, una especie de jardín. Parecía bonito. Le digo al Meló:

Maduixa - ¿Entramos aquí? ¿A ver qué hay?
Meló - Parece el jardín del edificio.
Maduixa - Ya, pero están las puertas abiertas de par en par, parece que se puede entrar. Si nos dicen algo pedimos perdón y nos vamos.

Le pareció bien, así que nos "colamos". Y cuando entramos dentro nos encontramos una espécie de calle interior antigua preciosa, con una fuente, terrazas interiores de dos restaurantes que desembocan allí y... ¡tiendas! Sí, sí, ¡tiendas! Las que son más grandes tienen salida (o entrada) desde la calle exterior (es decir, que tienen dos entradas o salidas), pero hay más pequeñas que la única entrada es por dentro de la calle interior, así que si no entras no sabes que hay una tienda allí. Luego me dí cuenta que en dos de las salidas de la calle hay un letrero con el nombre: Pistolstræde. He llevado ya a varias personas porque me parece encantador. A veces paseo por allí sólo porque me siento como en un cuento. Me gusta tanto que hoy lo he querido compartir contigo, así que "te llevo". Al final tienes unas cuantas fotos ^_^

Por cierto, después de aquél día me he "colado" en alguna más. He descubierto que hay muchísimas. Incluso algunas históricas con letreros contando la historia del lugar. Ya te las iré enseñando. :-)

Pastís especiat / Pastel especiado.
[CAT] Adaptat al meu aire d'AQUI.
[CAST] Adaptadoa  mi aire de AQUI.

Ingredients / Ingredientes:
- 300 gr. de farina / 300 gr. de harina.
- 1 culleradeta de canyella en pols / 1 cucharadita de canela en polvo.
- 1 culleradeta de gingebre / 1 cucharadita de jengibre.
- 1/2 culleradeta d'anou moscada / 1/2 cucharadita de nuez moscada.
- 1/2 culleradeta de cardamomo / 1/2 cucharadita de cardamomo.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- un pessig de sal / una pizca de sal.
- 125 ml d'oli de girasol / 125 ml. de aceite de girasol.
- 300 gr. de azúcar / 300 gr. de sucre.
- 3 ous / 3 huevos.
- 150 ml. de llet / 150 ml. de leche.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Preescalfa el forn a 180ºC. Jo he fet servir un motllo de silicona en forma de castell, però tu pots fer servir el motllo que més t'agradi. Recorda folrar-lo amb paper d'enfornar o greixar-lo amb mantega o margarina. Posa els tres ous en el bol de la batedora juntament amb el sucre i l'oli. Ho bats una estona fins que estiguin ben incorporats tots els ingredients (3 minuts). Barreja tots els ingredients secs en un bol: farina, llevat, totes les espècies i la sal. A continuació ves afegint la barreja d'ingredients secs i la llet, alternant-los (una mica de secs, una mica de llet, una mica de secs, una mica de llet). Acaba sempre tirant l'últim els ingredients secs. Tot això sense parar la batedora a potència no massa alta, perquè sinó quedaràs com un nino de neu! Posa la massa en el motllo i enforna-ho durant 55 minuts o fins que en puntxar-lo amb un escuradents, aquest surti net.

Treu-lo del forn i deixa'l al motllo uns 10 minuts abans de passar-lo a la reixeta refredadora. Espolvoreja sucre glas pel damunt. Les flors i les fulles les he fet amb fondant. Vols saber com les he enganxat al pastís? Doncs posant una mica de Nutella a radera, yeah!

***

[CAST] Precalienta el horno a 180ºC. Yo he usado un molde de silicona en forma de castillo, pero tú puedes usar el molde que más te guste. Recuerda forrarlo con papel de hornear o engrasarlo con mantequilla o margarina. Pon los tres huevos en el bol de la batidora junto con el azúcar y el aceite. Lo bates un rato hasta que estén bien incorporados todos los ingredientes (3 minutos). Mezcla todos los ingredientes secos en un bol: harina, levadura, todas las especies y la sal. A continuación vas añadiendo la mezcla de ingredientes secos y la leche, alternándolos (un poco de secos, un poco de leche, un poco de secos, un poco de leche). Acaba siempre tirando lo último los ingredientes secos. Todo ello sin parar la batidora a potencia no demasiado alta, ¡porque sino quedarás como un muñeco de nieve! Pon la masa en el molde y hornealo durante 55 minutos o hasta que al pincharlo con un palillo, éste salga limpio.

Sácalo del horno y déjalo en el molde unos 10 minutos antes de pasarlo a la rejilla enfriadora. Espolvorea azúcar glas por encima. Las flores y las hojas las he hecho con fondant. ¿Quieres saber cómo las he pegado al pastel? Pues poniendo un poco de Nutella detrás, ¡yeah!


[CAT] Et colaries aquí? Esclar que no, és la porta per entrar a un bloc de pisos... però, és "només" això? Esclar que no! :-)
[CAST] ¿Te colarías aquí? Claro que no, es la puerta para entrar a un bloque de pisos... ¿pero, es "sólo" eso? ¡Claro que no! :-)

[CAT] Tinc fotos sense neu fetes a l'estiu però crec que aquestes son molt maques. A la dreta tens la font i davant la terrassa d'un dels restaurants i un abre de Nadal que han posat.
[CAST] Tengo fotos sin la nieve hechas en verano pero creo que estas son mucho más bonitas. A la derecha tienes la fuente i delante la terraza de uno de los restaurantes i un árbol de Navida que han puesto.

[CAT] Una altra foto de la font i l'altre terrassa de l'altre restaurant.
[CAST] Otra foto de la fuente y la otra terraza del otro restaurante.


[CAT] Just radera d'on estava fent aquesta foto hi ha una pastisseria (fixa't en el que hi ha al terre, a l'esquerra de la foto) i una botiga de cuina. No, no te les ensenyo, m'ho guardo per una altra entrada. Muahahahaha!!
[CAST] Justo detrás de dónde estaba haciendo esta foto hay una pastelería (fíjate en lo que hay en el suelo, a la izquierda de la foto) y una tienda de cocina. No, no te las enseño, me lo guardo para otra entrada. ¡¡Muajajajaja!!

[CAT] Si t'hi fixes, a l'esquerra hi ha una porta per entrar a l'edifici i a la dreta els aparadors de les botigues. I un altre arbre ^_^
[CAST] Si te fijas, a la izquierda hay una puerta para entrar al edificio y a la derecha los escaparates de las tiendas. Y otro árbol ^_^

4 comentaris: