dilluns, 22 d’abril del 2013

Empanadilles de massapà + Rådhuset --- Empanadillas de mazapán + Rådhuset

[CAT] Quan van venir els meus pares per Setmana Santa i els vaig portar a l'ajuntament el primer que va dir la meva mare va ser "és l'ajuntament més maco que he vist!". I és cert, també és l'ajuntament més maco que he vist (tot i que el de Malmö és molt maco també). Al Nadal, estava tota la plaça nevada i van posar un arbre de Nadal gegant amb un petit betlem a sota. Jo, entre la eufòria que em provoca la neu i la que em provoca el Nadal, anava cridant com una boja "foto, fotoooo!!" i tirant boles de neu. M'encanta tirar boles de neu! Estàs despistat? Bola va! No estàs despistat? Doncs també bola va! Hahahaha. Així va després el meu Superman amb la jaqueta plena de neu. I els meus gossos amb el cap ple de neu de les boles que els he tirat. ^_^

Bé, tornem al tema principal i em posaré seria. A partir d'aqui posaré veu de Constantino Romero per semblar més seria. "Luke, yo soy tu padreee". Mmm... no aquesta no. "Bond, James Bond...". Si, aquesta millor, hehehe.

Rådhuset vol dir ajuntament en danès. Està fet amb totxos vermells i es va inagurar al 1905. El seu diseny está inspirat en edificis italians i elements de l'arquitectura medieval danesa. Té una torre de 105 metres (298 esglaons) i desde el seu mirador es pot disfrutar d'unes bones vistes de la ciutat. El rellotje de l'ajuntament va costar un milió de corones i a més a més de l'hora, mostra també l'hora solar, les sortides i postes de sol i fins i tot el calendari gregorià. El repic de les campanes de la torre s'escolta per tot Copenhague i també es retransmet per radio.

Ostres, com esgota això de parlar com el Constantino Romero! Bé, anem per feina. Avuí et porto una recepta molt fàcil de fer (i bona!). Quatre ingredients i en un moment ho tens fet. Espero que t'agradi i disfrutis de les fotos que tens al final.

***

[CAST] Cuando vinieron mis padres por Semana Santa y los llevé al ayuntamiento lo primero que dijo mi madre fue "¡es el ayuntamiento más bonito que he visto!". Y es cierto, también es el ayuntamiento más bonito que he visto (aunque el de Malmö es muy bonito también). En Navidad, estaba toda la plaza nevada y pusieron un árbol de Navidad gigante con un pequeño belén debajo. Yo, entre la euforia que me provoca la nieve y la que me provoca la Navidad, iba gritando como una loca "¡foto, fotoooo!" y tirando bolas de nieve. ¡Me encanta tirar bolas de nieve! ¿Estás despistado? ¡Bola! ¿No estás despistado? ¡Pues también bola! Jajaja. Así va después mi Superman con la chaqueta llena de nieve. Y mis perros con la cabeza llena de nieve de las bolas que les he tirado. ^_^

Bien, volvamos al tema principal y me pondré sería. A partir de aquí pondré voz de Constantino Romero para parecer más seria. "Luke, yo soy tu padreee". Mmm ... no esta no. "Bond, James Bond...". Si, esta mejor, jejeje.

Rådhuset significa ayuntamiento en danés. Está hecho con ladrillos rojos y se inauguró en 1905. Su diseño está inspirado en edificios italianos y elementos de la arquitectura medieval danesa. Tiene una torre de 105 metros (298 escalones) y desde su mirador se puede disfrutar de unas buenas vistas de la ciudad. El reloj del ayuntamiento costó un millón de coronas y además de la hora, muestra también la hora solar, las salidas y puestas de sol e incluso el calendario gregoriano. El repique de las campanas de la torre se escucha por todo Copenhague y también se retransmite por radio.

Ostras, ¡como agota esto de hablar como Constantino Romero! Bueno, vamos al grano. Hoy te traigo una receta muy fácil de hacer (¡y buena!). Cuatro ingredientes y en un momento lo tienes hecho. Espero que te guste y disfrutes de las fotos que tienes al final.

Empanadilles de massapà / Empanadillas de mazapán.

Ingredients / Ingredientes:
- Massapà / Mazapán.
- Nutella
- Ametlles picades. / Almendras picadas.
- 1 ou / 1 huevo

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Preescalfa el forn a 230ºC i posa una mica de paper d'enfornar a sobre d'una safata. Estira el massapà amb el corró com si fos massa de galetes. Amb un tallador de galetes rodó i ondulat, talla rodones de massapà i posa-les a sobre del paper, fins que acabis tot el massapà. Posa una culleradeta de Nutella al mig, espolvoreja amb unes quantes ametlles picades. Doblega el massapà pel mig i uneix les puntes. Bat l'ou i pinta l'empanada d'ou amb l'ajuda d'un pinzell. Enforna-les 10 minuts ó fins que estiguin daurades.

Me'n vaig menjar una calenta i buff... què bona!!

***

[CAT] Precalienta el horno a 230ºC y pon un poco de papel de hornear sobre una bandeja. Estira el mazapán con el rodillo como si fuera masa de galletas. Con un cortador de galletas redondo y ondulado, corta redondas de mazapán y ponlas encima del papel, hasta que acabes todo el mazapán. Pon una cucharadita de Nutella en medio, espolvorea con unas cuantas almendras picadas. Dobla el mazapán por el medio y une las puntas. Bate el huevo y pinta la empanada de huevo con la ayuda de un pincel. Hornealas 10 minutos o hasta que estén doradas.

Me comí una caliente y buff... ¡que buena!

***




BRRRRRRRRRRR!!




FOTOOOOOOOOOO!!!


[CAT] Aquí feia més solet :-)
[CAST] Aquí hacía más solecito.


Tren :-)


[CAT] Rellotge de la torre.
[CAST] Reloj de la torre.



[CAT] Detall de la façana
[CAST] Detalle de la fachada.










[CAT] Venjança!! Una que es va cansar de rebre boles de neu... hahahaha.
[CAST] ¡¡Venganza!! Una que se cansó de recibir bolas de nieve... jajajaja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada