dimarts, 7 de maig del 2013

Galetes de poma sense ou + Carlsberg --- Galletas de manzana sin huevo + Carlsberg


[CAT] Aquest matí estava xerrant amb les companyes del curs de galetes i parlant, parlant, he decidit que l'entrada d'avuí serà sobre la Carlsberg. Aquesta entrada els hi dedico a elles, que em fan passar molts bons moments. Gràcies noies! :-)

La Carlsberg és una cervesa danesa fundada al 1847 per J. C. Jacobsen i que porta aquest nom en honor del seu fill Carl (Carlsberg significa "el turó de Carl"). L'empresa és coneguda mundialment i fa donacions regularment a museus i fundacions daneses.

També van comprar altres marques daneses com la Tuborg. Al nadal treuen la Juleol, la cervesa de nadal. Un dia de nadal, per tots els bars es pengen cartells indicant que el camió de la Tuborg passará per allà. Llavors passa el camió, para a la porta del bar i tothom surt perquè dónen cervesa gratis. La veritat és que és un espectacle digne de veure, igual que l'edifici de la fàbrica. Ja no s'hi fabrica cervesa allà però es pot visitar i amb l'entrada et dónen una o dues cerveses. Disfruta de les fotos al final! :-)

***


[CAST] Esta mañana estaba hablando con las compañeras del curso de galletas y hablando, hablando, he decidido que la entrada de hoy será sobre la Carlsberg. Esta entrada se las dedico a ellas, que me hacen pasar muy buenos momentos. ¡Gracias chicas! :-)

La Carlsberg es una cerveza danesa fundada en el 1847 por J. C. Jacobsen y que lleva este nombre en honor de su hijo Carl (Carlsberg significa "la colina de Carl"). La empresa es conocida mundialmente y hace donaciones regularmente a museos y fundaciones danesas.

También compraron otras marcas danesas como la Tuborg. En navidad sacan la Juleol, la cerveza de navidad. Un día de navidad, por todos los bares se cuelgan carteles indicando que el camión de la Tuborg pasará por allí. Entonces pasa el camión, para en la puerta del bar y todo el mundo sale porque dan cerveza gratis. La verdad es que es un espectáculo digno de ver, al igual que el edificio de la fábrica. Ya no se fabrica cerveza allí pero se puede visitar y con la entrada te dan una o dos cervezas. Disfruta de las fotos al final! :-)

***

Galetes de poma sense ou / Galletas de manzana sin huevo.

Ingredients / Ingredientes:
- 125 gr. de mantega / 125 gr. de mantequilla.
- 375 gr. de farina / 375 gr. de harina.
- 125 gr. de sucre blanc / 125 gr. de azúcar blanco.
- 125 gr. de sucre morè / 125 gr. de azúcar moreno.
- 2 pomes / 2 manzanas.
- 125 ml. d'aigua / 125 ml. de agua.

Elaboració / Elaboración:

[CAT] Primer farem un almíbar. Renta i pela les pomes i talla-les a trocets petits. Posa'ls en un caçó a foc lent amb l'aigua i el sucre morè. Ves remenant fins que redueixi l'aigua i el sucre s'hagi disolt. Deixa-ho refredar (jo ho deixo a la finestra, jejeje) i quan estigui fred, tritura-ho.

Preescalfa el forn a 170ºC. En un altre bol posa la resta dels ingredients: mantega, farina, sucre blanc, i també l'almíbar de pomes. I ara vé el més divertit: barreja-ho tot amb les mans. Amb les mans? No ho puc batre? Esclar que si, però amb les mans és més divertit. No cal que ho amassis tres hores ni res, és una recepta sencilla. Ni cal fer coses extres amb la massa, no cal posar-la a la nevera ni deixar-la reposar ni res de res. Una vegada estigui ben amasada, estira-la amb un corró. Posa paper d'enfornar en una safata del forn, talla les galetes amb la forma que vulguis i enforna-les durant 15 minuts. Deixa-les 5 minuts a la safata abans de passar-les a la reixeta refredadora. Bon profit! :-)

***


[CAST] Primero haremos un almíbar. Lava y pela las manzanas y córtalas en trocitos pequeños. Ponlos en un cazo a fuego lento con el agua y el azúcar moreno. Ve removiendo hasta que reduzca el agua y el azúcar se haya disuelto. Dejar enfriar (yo lo dejo en la ventana, jejeje) y cuando esté frío, triturar.

Precalentar el horno a 170ºC. En otro bol pon el resto de los ingredientes: mantequilla, harina, azúcar blanco, y también el almíbar de manzanas. Y ahora viene lo más divertido: mezcla todo con las manos. ¿Con las manos? ¿No puedo batir? Claro que si, pero con las manos es más divertido. No es necesario que lo amases tres horas ni nada, es una receta sencilla. Ni hay que hacer cosas extras con la masa, no es necesario ponerla en la nevera ni dejarla reposar ni nada de nada. Una vez esté bien amasada, estirala con un rodillo. Pon papel de hornear en una bandeja del horno, corta las galletas con la forma que quieras y hornéalas durante 15 minutos. Déjalas 5 minutos en la bandeja antes de pasarlas a la rejilla enfriadora. Buen provecho! :-)

***









2 comentaris:

  1. Segur que estan boníssimes!!! Les provaré

    ResponElimina
  2. Jajaja.
    Pues habrá que ir de visita a la Carlsberg!! La cosa promete...

    ResponElimina