dijous, 7 de març de 2013

Muffins de plàtan + Assistens Kirkegård --- Muffins de plátano + Assistens Kirkegård

[CAT] Fa uns dies vaig acompanyar al meu Superman a tallar-se el cabell i quan vam arribar al barber li vaig dir: "mentres et tallen el cabell me'n vaig al cementiri a passejar". I tu ara llegeixes això i deus pensar que estic sonada si vaig a passejar al cementiri com si tal cosa. Doncs si! Vull dir, doncs no!  No estic sonada (o no més que abans) però és que aquí els cementiris son diferents dels que estem acostumats (tralarà, tralarà, me'n vaig al cementiri a passejar... hahaha).

L'Assistens Kirkegård és un cementiri que es troba a dins de la ciutat. La veritat és que sembla un parc i està molt ben cuidat. Els danesos hi van a passejar al gos, als fills, a donar una volta amb la bici, a córrer o fer exercici, a brenar o fer picnics, a pendre el sol, a llegir... No, no m'he confós amb un parc normal, que també hi ha tombes. Però sembla que als danesos no els molesta. I sincerament, a mi tampoc. És un lloc molt agradable i tranquil.

La veritat és que aquí només hi ha enterrades persones conegudes (o conegudes pels danesos), entre elles l'escriptor Hans Christian Andersen. Moltes de les tombes tenen estatues molt maques i algunes tenen coses representatives de la persona que hi ha enterrada. Per exemple, si hi ha un pintor hi han uns pincells i una paleta; si hi ha un professor, hi han llàpissos o una regla. Al final, com sempre, et deixo unes quantes fotos. Tingues en compte que estem a l'hivern, a la primavera o l'estiu estarà molt més verd i encara més maco.

***

[CAST] Hace unos días acompañé a mi Superman a cortarse el pelo y cuando llegamos al barbero le dije: "mientras te cortan el pelo me voy al cementerio a pasear". Y tú ahora lees esto y debes pensar que estoy pirada si voy a pasear al cementerio como si tal cosa. ¡Pues si! Quiero decir, ¡pues no! No estoy pirada (o no más que antes) pero es que aquí los cementerios son diferentes de los que estamos acostumbrados (tralará, tralará, me voy al cementerio a pasear ... jajaja).

El Assistens Kirkegård es un cementerio que se encuentra dentro de la ciudad. La verdad es que parece un parque y está muy bien cuidado. Los daneses van a pasear al perro, a los hijos, a dar una vuelta con la bici, a correr o hacer ejercicio, a merendar o hacer picnics, a tomar el sol, a leer ... No, no me he confundido con un parque normal, que también hay tumbas. Pero parece que los daneses no les molesta. Y sinceramente, a mí tampoco. Es un lugar muy agradable y tranquilo.

La verdad es que aquí sólo hay enterradas personas conocidas (o conocidas por los daneses), entre ellas el escritor Hans Christian Andersen. Muchas de las tumbas tienen estatuas muy bonitas y algunas tienen cosas representativas de la persona que hay enterrada. Por ejemplo, si hay un pintor hay unos pinceles y una paleta; si hay un profesor, hay lápices o una regla. Al final, como siempre, te dejo unas cuantas fotos. Ten en cuenta que estamos en invierno, en primavera o verano estará mucho más verde y todavía más bonito.

Muffins de plàtan / Muffins de plátano.
Ingredients per la massa / Ingredientes para la masa:

- Mitja culleradeta d'essència de llimona / Media cucharadita de esencia de limón.
- 250 gr. de plàtans / 250 gr. de plátanos.
- 250 gr. de farina / 250 gr. de harina.
- 2 culleradetes de llevat en pols / 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic / 1 cucharadita de bicarbonato sódico.
- 1 ou / 1 huevo.
- 125 gr. de sucre / 125 gr. de azúcar
- 1 culleradeta de essència de vainilla / 1 cucharadita de esencia de vainilla.
- 80 ml. d'oli vegetal / 80 ml. de aceite vegetal.
- 250 gr. de yogur natural

Ingredients per la decoració / Ingredientes para la decoración:
- Xocolata / Chocolate
- Plàtans / Plátanos.

Elaboración / Elaboració:

[CAT] Massa: preescalfa el forn a 180ºC i posa 14 càpsules de paper en un motllo per cupcakes o muffins. Pela els plàtans i talla'ls. Barreja l'essència de llimona amb un parell de cullerades d'aigua i barreja-ho amb els plàtans. En un bol incorpora la farina, el llevat i el bicarbonat i barreja'ls. Bat l'ou e incorpora el sucre, l'essència de vainilla, l'oli i el yogur. Incorpora els plàtans i la barreja seca (farina, bicarbonat, llevat). Reparteix la massa entre les càpsules (a mi m'han sortit 13 muffins però jo les omplo molt). Enforna'ls durant 30 minuts o fins que en puntxar-los amb un escuradents aquest surti net. Treu-los del forn i deixa'ls 5 minuts al motllo abans de treure'ls i passar-los a una reixeta refredadora.

Decoració: jo he fet sevir la xocolata vermella que em va sobrar de fer els cakepops. Tu pots fer servir el xarop de xocolata que venen al Mercadona o una mica de xocolata desfeta al microones. Després posa un o dos talls de plàtan a sobre i... nyam!!! :-)

***

[CAST] Masa: precalienta el horno a 180ºC y pon 14 cápsulas de papel en un molde para cupcakes o muffins. Pela los plátanos y córtalos. Mezcla la esencia de limón con un par de cucharadas de agua y mezclalo con los plátanos. En un bol incorpora la harina, la levadura y el bicarbonato y mezclarlos. Bate el huevo e incorpora el azúcar, la esencia de vainilla, el aceite y el yogur. Incorpora los plátanos y la mezcla seca (harina, bicarbonato, levadura). Reparte la masa entre las cápsulas (a mí me han salido 13 muffins pero yo las lleno mucho). Hornéalos durante 30 minutos o hasta que al pinchar uno con un palillo éste salga limpio. Sácalos del horno y déjalos 5 minutos en el molde antes de sacarlos y pasarlos a una rejilla enfriadora.

Decoración: yo he utilizado el chocolate rojo que me sobró de hacer los cakepops. Tú puedes usar el jarabe de chocolate que venden en el Mercadona o un poco de chocolate derritido en el microondas. Después pon uno o dos cortes de plátano encima y... ¡ñam! :-)

***1 comentari:

 1. Hola,

  He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

  Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

  Quedem a la teva disposició!
  Bernat
  Lestevesreceptes.cat

  ResponSuprimeix